Wednesday, October 28, 2009

Kelate VS Perlis (1st leg)


Red Warrior(2)-Singa Utara(0)

Yahooo... Klate tdk m'hmpakan peminta2 nya apabila m'jaringkan 2 gol d Kota Bharu semalam. Blh dikatakan bekalan yg agak selasa utk mengharungi pusingan kedua di Perlis Sabtu ini. Mula2 Nur ingat final score hanya 1-0(risau jgk sbb skit utk dibawa ke Perlis) tp pd minit 90++ gol kedua berjaya dijaringkan.

* Penyokong Klate mmg Besh!!!

Dah berkira2 dgn member2 utk trun memberi sokongan di Stadium Utama Kangar, Perlis. Harap2 rmai penyokong Klate trun utk m'beri sokongan padu kpd red Warrior.

* Harap suasana spt ini dpt berulang kmbali di B.Jalil, insyaallah...

Tragedi Kuala Dipang

Sedih dgr ttg budak2 jatuh sungai smlm.. X blh bygkn, sbb Nur pun prnh naik jambatan mcm 2 di Sg.Sedim, Perak. Masa naik tu main2 mcm bdk2 tu main jgak, cuma x la seramai 30 org sekali naik mcm smlm. Kepada yg kehilangan semoga dpt tabahkan diri... R.I.P.


1 lemas, 2 hilang, 19 selamat

KAMPAR 27 Okt. – Gerakan mencari dua murid yang hilang dalam kejadian jambatan gantung runtuh di Pusat Kokurikulum Daerah di Sekolah Kebangsaan (SK) Kuala Dipang di sini malam tadi masih diteruskan hari ini.

Mayat seorang daripada tiga murid yang hilang dalam kejadian pukul 10.30 malam itu berjaya ditemui pasukan mencari dan menyelamat pagi ini.

Timbalan Ketua Polis Perak, Datuk Zakaria Yusof berkata, mayat murid perempuan, N. Dina Deve, 11, ditemui kira-kira enam kilometer dari tempat kejadian di Jalan Lama Kuala Dipang, kira-kira pukul 8.40 pagi.

Mangsa merupakan murid Sekolah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) Mambang Di Awan, Kampar.

Menurut beliau, dua lagi murid yang masih hilang ialah V. Diryasree, 12, dari SJKT Gopeng dan M. Davadharsini, 11, dari SJKT Mambang Di Awan.

Beliau memberitahu, gerakan itu membabitkan lebih 500 anggota termasuk polis, Komando 69, Pasukan Gerakan Am (PGA), Jabatan Bomba dan Penyelamat, Jabatan Pertahanan Awam Malaysia, Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dan Ikatan Relawan Rakyat Malaysia (Rela).

Katanya, pasukan tersebut digerakkan sejak malam tadi bagi mengesan mangsa-mangsa yang dikhuatiri lemas dibawa arus deras di Sungai Kampar itu.

“Polis mengesahkan bahawa dalam kejadian itu, tiga murid yang dikhuatiri lemas. Usaha kini sedang dilakukan untuk mengesan dua lagi mangsa yang belum ditemui,” katanya ketika ditemui di tempat kejadian di sini hari ini.

Dalam kejadian pukul 10.30 malam tadi, jambatan gantung tersebut tiba-tiba runtuh menyebabkan tiga murid yang sedang mengikuti perkhemahan 1Malaysia itu hilang.

Bagaimanapun, jumlah mereka yang hilang dalam kejadian itu disahkan hanya tiga orang, manakala 19 lagi yang sebelum ini dikatakan turut lemas, terselamat.

Tambah Zakaria, perkhemahan selama empat hari itu bermula semalam dan disertai seramai 298 murid daripada 60 buah sekolah daerah Kinta Selatan iaitu Kampar, Ipoh dan Batu Gajah.

Zakaria berkata, berikutan kejadian itu, pusat kokurikulum tersebut diarahkan tutup serta-merta bagi membolehkan pihaknya menjalankan siasatan lanjut.

* Kredit to Utusan.

Saturday, October 24, 2009

Congratss.. Red Warrior


Alhamdulillah Kelate dpt msk semi-final..

Keputusan malam ini:
Kelate(3) vs Kl Plus(0)
Indra, 1 Gol... Nur Farhan, 2 Gol


* Tengglam jua akhirnya KL PLus.. tetapi Nur Hafiz Zamani Misbah(capt Kl PLus, kanan sekali) pemain p'thnn yg t'amat kental..

Separuh Akhir,
Kelate VS Perlis
(Selasa / 27 Oct 2009)

Akhirun Kalam,
Wassalam...

Kelate VS KL Plus (2nd leg)

Ari ni pusingan kedua p'lwnn. TV1 tak wat live plak, lyn dgr live kat kelate.net je laa..

* Sorok molek sek klate!!

Thursday, October 22, 2009

Klate VS KL Plus Versi Video

Layannn.. klip2 video kt hjung2, dpn2 gmbo ajo..

video

Wednesday, October 21, 2009

Havoc D Cheras!!

Gamat btul stadium mlm td...
Keputusannya Red Warrior(Klate) 1- Highway Warrior(KL Plus) 1.

Insyaallah rasanya Klate blh mng di KB nnt...

* Para penyokong sabar menunggu game b'mula..

* Pemandangan dr tmpat duduk ku..
* Skuad Klate msk pdg..

* Bersatu bersama..


* Salah satu free kick dr Indra

* Klate m'dahului..

* Anuar Musa di seberang sana..

* Pesta Mercun bermula..

* Antara babak2 injured Kl Plus mlm tu :-)

* Skali sudah satu sama da..

* FRU mula dibawa msk..(Sian diaorg ni truk kena dgn penyokong Klate)

* Antara babak menarik

Tu jel lah, gmbr2 nya.. sx smpt snap byk2.. yg lain just recording aje.. tp mmg meriah btul dgr sorakan penyokong Klate. Klau smpt nnt akan di upload videonya..

Gol Klate, Indra Putra Mahyudin score. Kl Plus plak gol sendiri, kesian jgk kat p'thnan Klate tu sbb dia t'tmpan msk gawang, tp nk buat cam ne x leh salahkn dia,padang licin.. hujan jer spnjg game.

Inilah kali kedua sy tgk klate main.. Dulu masa diorg dpt msk final Piala F.A sy x dpt p tgk coz nak kena blk klate amik exam MUET. Frust btul x dpt trun b.jalil masa tu, tp ada ajak member trun p Paroi satu game lps tu. Masa tu p'lwnn liga Super; Klate VS N.Smbilan.. dan klah plak. Dulu lps Piala F.A game klate trun m'dadak hgga keciciran mata dlm liga Super, harap2nya Piala Malaysia mereka akan lebih cemerlang.. Gomo Kelate Gomo!!

Oh ya, lain kptusan p'lawanan mlm td adalah spt berikut:

N.Sembilan 2 - KM Naza 0
Johor FC 1 - Perlis 2
Selangor 1 - Terengganu 1

(unexpected result ni.. ingatkn Selangor gah bebenor)

Akhirun Kalam,
Wassalam..

Tuesday, October 20, 2009

Gomo Kelate Gomo!!

Salam,
Malam ni Red Warrior trun menetang Highway Warrior.. maka saya pn akan trun Cheras juga utk m'beri sokongan. Janji ngan member nk grak dr s.alam lepas maghrib, tp rasanya mgkn dlm kul 8 jgak br leh gerak coz kena ambik org di P.J kmudian blk s.alam then br blh grak... Wlaupun Khalid x main mlm ni, tp aura kemenangan sudah dpt dirasakan.. lululala

Jangkaan ku: KELATE 2-KL PLUS 0..
tp klau x mng pn x pe asalkn main game best mlm ni...

Huish..Lamanya...

Masa berlalu tanpa ku menyedari..(bait2 kata dr lagu mana tah). Bait2 t'sebut mampu m'gmbrkan kepantasan masa yg b'lalu ketika ini. Mgkin inilah yg dikatakan tanda2 akhir zaman... Tajuk posting ni 'Huish... Lamanya..' tapi mukadimah tulisan ttg kepantasan masa berlalu.. mcm x dop kesinambungan plak,huhu.

'Lama' dlm x menulis, tp terasa 'pantas' masa b'lalu dlm kehidupan realiti ini. Last skali posting bln Feb lps klau diri ini tdk terkhilaf, tp dlm masa yg sama terasa begitu laju masa b'lalu hgga x lama lg 2009 akan melabuhkan tirainya... Huhu umur ni makin lama makin b'tmbh tp amalan?? Syukur kerna hgga saat ini diri ini masih d beri kesempatan utk bernafas... moga2 kesempatan yg d beri dpt ku cari bekalan dan bukan b'terusan melakukan yg sebaliknya...

Utk posting kali ini stlh sekian lama x menulis, Nur nk b'blogging gmbr2 p'cutian pendek sempena Deepavali d Lgkawi b'sama umi, abah dan adik..

* Brooom, bom2....Kapten memacu feri ke langkawi...
* Adik b'siap2 nk trun feri.. kitaorg kasi org lain trun dlu.. malas nk b'sesak woo..

* Motif kebanyakan org dtg ke Lgkawi.. t'masuk la my parents

* Mai rapat2, corex ada..melamine ada.. pirex pn ada (btui ka nama2 yg ku taruk ini??)
* Tulun2.... Silau mata ini... Bak pnjam spek hitam sat..

* Byk takut mau lalu sini..

* Satu2 lokasi menarik yg kami p, selain tmpt shopping.... 'Underwater Lgkawi'

* Tah nape rasa mcm anakonda ini t'seksa...

* Alala siap tidur beralas lg..

* Adikku tgh berkomunikasi dgn penguin dgn m'gunakan kuasa 'telepati'..

* Gmbr2 di dinding ini ckup mempesona...

* Huhu.. sgguh jeles melihat dua tokoh ini... so swetttt...


* Pekerja Underwater tgh menyiapkan 'kolum' ke 'kolam'??.. apekebenda yek nama bnda ni...
pst: t'tanya2 jga adakah beras ni d guna semula atau lps ni hnya d bazirkn??

* Ish2 kot smpai t'peleot tekak tu...

* Bayangkan korang melepak di pntai b'sama mereka2 ini... :-)

* Pari2..lululala

* Pepari lagi....

* Jln2 dgn adik pd sblh ptg.. parents stay kt blik ajo.. (wa x ingat naper dia wat aksi ini..)
* pulau dayang bunting kot tu...

* Ni aktiviti kami berdua.. umiabah sbuk tgk pngg mgkuk, kami cbukkn dri di rak coklat..

* Last day, lepak2 kt dpn reception, smbil tggu transport utk ke jeti..

* Kucing tomei di K.Perlis...

* Info Centre yg masih kosong..

* Gmbr ni t'lindung ngan pokok coz amik masa keta b'gerak.. personally, keindahan Perlis sgt memukau
* Sggah d hentian Juru, Penang utk solat..

* Menyeberang Perak..

Dlm kul 10 mlm smpai la kami d s.alam..

Ringkasan trip: parents dan my sis b'tolak dr klate dgn keta- aku naik bas dr s.alam- 2 hr di sana- blk, diaorg sggah s.alam- keesokan mereka b'tolak blk klate..

Dulu last time p Langkawi lengkap semua 6 adik beradik+ umi abah+ sepasang suami ister(sepupu), dah ramai 10 org abis semua aktiviti kami buat.. Mangrove la, trip la, kabel la, mandi manda.. byk cilonot oo.. Tapi kali ni dtg just dgn parents tanpa gerombolan adik beradik yg lain. Nk2 plak dua2 dh bersara.. diaorg punya rencana, shopping, shopping dan shopping lg... apa org putih kata, shooping till you drops..huhu.. Awal Disember skali lg sy trun Lgkawi tp dgn Along aje, watashinci mau tgk itu LIMA..huhu. Kli ni sewa kt Chenang aa, baru happening..

Akhirun Kalam,
Wassalam